Over HortiTaal

HortiTaal is een gespecialiseerd communicatie- en vertaalbureau dat zich richt op de hele keten van de moderne land- en tuinbouw: van veredeling tot productie; van retail tot eindconsument. Wij combineren onze tekstuele vaardigheden met een unieke kennis van de terminologie uit de branche en aangrenzende sectoren. Sinds de oprichting in 2006 zijn wij partner van vele toonaangevende spelers uit de groene en agrobranche.


 

Susanna Ruiter Bähler

Susanna Ruiter Bähler

De oprichter, eigenaar en het ‘groene hart’ van HortiTaal. Susanna is geboren in het kanton Tessin, het Italiaans sprekende deel van Zwitserland en beheerst maar liefst zeven talen. Meer dan vijftien jaar is zij werkzaam geweest in productmanagement, marketing en sales bij gerenommeerde internationale veredelingsbedrijven in Zwitserland, Nederland en Duitsland. Haar brede kennis en oog voor detail maken hét verschil in de vertaalde teksten van HortiTaal. Want de juiste terminologie kennen is één ding, maar de sector écht begrijpen is een tweede. Door nauw contact met de branche en het constant up-to-date brengen van haar kennis, garandeert Susanna een optimale afstemming van de teksten op uw doelgroep.

 
 

Ruud Ruiter

Ruud Ruiter

Ruud begeleidt als directeur het HortiTaal-team vanuit zijn eigen bureau fond® family in business. Hij neemt de bedrijfskundige kant van HortiTaal voor zijn rekening, door er op de achtergrond voor te zorgen dat de klanten op een professionele en kundige manier worden bediend. Daarnaast heeft Ruud zijn sporen in de internationale tuinbouwwereld ruimschoots verdiend.

Stefan Sjoers Project Manager & Copywriter

Stefan Sjoers

Als projectmanager bij HortiTaal is Stefan uw eerste contactpersoon en zorgt hij ervoor dat alles soepel verloopt. Met meer dan tien jaar ervaring in de journalistiek en contentmarketing kent de Nederlandse taal voor hem geen geheimen. Die kennis past hij niet alleen graag toe op te vertalen teksten, maar ook als interviewer en copywriter voor uw contentbehoeften.

Ilja Zomerdijk Project Manager & Project Reviser

Ilja Zomerdijk

Ilja is gek op Engeland en de Engelse taal. Tijdens haar bacheloropleiding English Language and Culture en masteropleiding Writing, Editing and Mediating heeft zij hier veel kennis over opgedaan. Bij HortiTaal is zij als Project Reviser & Project Manager de directe link tussen uw tekst en onze vertalers. Zo zorgt zij dat optimale kwaliteit en consistentie gewaarborgd blijven.

 

Wereldwijd vertaalnetwerk

Wereldwijd vertaalnetwerk

HortiTaal werkt rechtstreeks samen met een select aantal vertalers en tekstschrijvers. Allen hebben zij een relatie met de moderne tuinbouw en agrowereld. Zij kennen als geen ander het vakjargon dat daarbij hoort. Om de beste kwaliteit te kunnen garanderen, werken wij uitsluitend met native speakers die woonachtig zijn in het land waar hun moedertaal gesproken wordt. Vertrouw op onze mensen. Zij delen hun kennis graag en leren net zo graag van u.