HortiTaal – meer dan enkel horti


 

“Misschien een rare vraag, maar kunnen jullie ook…?” Steeds vaker komen onze klanten bij ons met vertaalverzoeken die deels of zelfs helemaal niet met tuinbouwterminologie te maken hebben. En ook hierbij helpt HortiTaal graag!

Als vakvertaalbureau voor de tuinbouwsector komen onze klanten op dagelijkse basis bij ons met hun horti-teksten. Teelthandleidingen, rasbeschrijvingen, marketingblogs: de vakterminologie kent voor HortiTaal geen geheimen. Maar als hedendaags tuinbouwbedrijf heeft u met veel meer te maken dan alleen de ‘groene aspecten’ van het werk. Schaalvergroting en professionalisering hebben door de jaren heen geleid tot andere organisatiestructuren waarin ook bedrijfskundige aspecten een steeds belangrijker rol zijn gaan spelen.

Interne communicatie
Deze ontwikkelingen leiden ook tot andere vertaalbehoeftes. Denk bijvoorbeeld aan de communicatie met (potentiële) werknemers binnen een internationaal opererend bedrijf: steeds vaker weten de HR-afdelingen van onze klanten de weg naar HortiTaal te vinden met vertaalverzoeken voor vacatureteksten, functieprofielen of interne berichten. Of Facility die graag voor iedereen op een rijtje wil hebben welke regels er in de kantine gelden. Voor al dit soort zaken hebben we bij HortiTaal eveneens gespecialiseerde vertalers. Ook op het gebied van copywriting helpen we daarin graag.

Persberichten
Ook naar de buitenwereld valt er genoeg te vertellen. De afgelopen jaren zien we in de sector veel uitbreidingen, overnames, maar ook uitdagingen door bijvoorbeeld ziektedruk. Dit vraagt om een heldere communicatie naar relaties en vakmedia, bijvoorbeeld via brieven en persberichten. Ook hierbij is HortiTaal u graag van dienst.

Doelgroep
U merkt: de mogelijkheden zijn haast eindeloos. Zo vertaalden wij ook al een groot aantal recepten, kerstgroeten en zelfs een interne medewerkersspeurtocht. Het is wat ons werk leuk en afwisselend houdt, en uiteindelijk gaat het om hetzelfde: de juiste toon raken voor de doelgroep. En die kent HortiTaal als geen ander.

Terug naar de nieuwspagina