Teksten voor een unieke doelgroep


 

HortiTaal schrijft en vertaalt teksten voor de hele keten: van teelthandleidingen voor grote tuinbouwbedrijven tot marketingteksten voor de consument. Dat daar ontelbaar veel dingen tussenin zitten, moge duidelijk zijn. En dat bleek ook weer toen een van onze klanten met een interessant verzoek kwam.

De klant in kwestie verkoopt bloem- en groentezaden en wilde hiervoor graag vakkundige en tegelijkertijd commercieel aansprekende rasbeschrijvingen hebben voor een unieke doelgroep: het grijze gebied tussen hobbytuinders en professionele teeltbedrijven. Simpel gezegd moet een kleinere kweker voldoende informatie en professionaliteit zien om een grootverpakking aan te schaffen, zonder dat daarbij de thuisgebruiker met interesse in een kleinverpakking raakt afgeschrikt.

Balanceren
We hadden hier dus te maken hadden met een heel dunne lijn om op te balanceren. We stelden dan ook een team samen van drie schrijvers, ieder met eigen kennis en kunde, om zo elkaar scherp te houden en precies die juiste balans te vinden. Het bleek te werken. Intussen heeft de klant zijn rasbeschrijvingen met relevante USP’s, teeltinformatie en resistentiegegevens, maar ook interessante algemene weetjes over het ras op zich. En natuurlijk mochten we bij HortiTaal onze zelfgeschreven teksten na goedkeuring vervolgens ook vertalen.

Twijfelt u over de meest geschikte doelgroep voor uw teksten of weet u niet goed hoe u deze aan moet spreken? Ook daarbij is HortiTaal u graag van dienst.

Terug naar de nieuwspagina